עכשיו 24/04/25 06:55

פרסם תגובה פרסם נושא חדש עמוד 1 מתוך 1   [ 8 הודעות ]
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: בדרך אולי להגשים את החלום? חדר אקוסטי!
הודעהפורסם: 07/07/21 13:02 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

הי,
מה שלומכם :), מזמן לא כתבתי כאן... :)

אנחנו בשלב התכנון של שיפוץ עליית גג וחלוקתה לשני חללים, האחד לטובת מוזיקה, שם תמוקם המערכת.
המימדים הכוללים של עליית הגג הם מלבן 7.83 על 5.24 כאשר התקרה עצמה משופעת אך די גבוהה/סטנדרטית ברוב האזורים (ככל שמתקרבים לקצוות גובה התקרה יורד)

זוכר שפעם קראתי השפעה ליחס בין אורך/רוחב/גובה של החדר על גלים עומדים ושאר עניינים אקוסטים.

מאחר שיש לי אפשרות לשלוט על אופן חלוקת החלל ובעצם "לתפור" חלל בגודל מסויים לטובת החדר הייעודי,
על אילו מימדים הייתם הולכים?

בעקרון, קיימת גם האופציה להישאר עם כל החלל ולא לחלק אותו

אז אם יש מישהו כאן שיש לו דעה מבוססת בעניין, אז אשמח להחכים בנושא.

(F)

חזור למעלה
 פרופיל אישי הסטאפ שלי  

נושא ההודעה: Re: בדרך אולי להגשים את החלום? חדר אקוסטי!
הודעהפורסם: 07/07/21 13:32 
חבר האתר

המדובר בחלל בינוני-גדול, השאלה הראשונית לפני חלוקת החלל היא קודם כל באיזו מערכת מדובר ואם היא מתאימה לחלל קטן או גדול.

אתה נמצא במצב אידאלי שאתה יכול לתכנן מבחינה אקוסטית מאפס את חדר האזנה. לכן שווה כבר בשלב הזה להתייעץ עם מומחה אקוסטי כבר בשלב הבנייה והתכנון - יכול לחסוך הרבה כסף ועוגמת נפש מעצות לא ממש מקצועיות ברשת.

אני אולי אציין את המובן מאליו ומה שידוע לך כבר אבל כמה נקודות לייחוס בעת התכנון והשיפוץ:

מבחינת תכנון אקוסטי לחדר האזנה יש שני היבטים - האחד בידוד ואיטום החדר מבחינה אקוסטית כלפי חוץ על מנת שלא להפריע לשאר דרי הבית או השכנים או הפוך שהם לא יפריעו למאזין בחדר
ההיבט השני כמובן איכות הסאונד בתוך החדר.

מעבר לחלוקת החלל צריך לקחת בחשבון, מה יהיו חומרי החיפוי הפנימיים החדר לרצפה, לקירות ולתקרה (פרקט או ריצוף אבן או שטיח מקיר לקיר). צריך לקחת בחשבון תכנון העיצוב הפנימי בחדר, מה הריהוט שיהיה בחדר ואיפוא למקם אותו, היכן תמוקם המערכת וזאת בהתחשב כמובן בצורת החדר המתוכננת ומיקומי הפתחים ומה יש בפתחים אלו (חלון, ויטרינה, דלת או דלתות) וכו'

על כל אלו כפי שכבר כתבתי יכול לענות בצורה מיטבית יועץ אקוסטי.

אני כותב זאת מתוך ניסיון כואב של תכנון שיפוץ הסלון אצלנו שלא לקח בכלל בחשבון את עניין האקוסטיקה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07/07/21 14:56 
חבר האתר

ליצור שני חללים 3.5x5 מ'
הציוד ממוקם על 3.5מ'
ישיבה 4 מ' מקיר הקידמי,
ישאר מטר מקיר אחרי,
כך אני הייתי מבצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07/07/21 19:14 
חבר האתר

עלית גג בטיבה היא מתחממת מאוד.
אם יש חלל מעל תיקרת חדר ההאזנה חלל לגג מומלץ לדאוג שם לחלופת אויר בעזרת וונטה שקטה.
לי יש בחדר ההאזנה מזגן אלקטרה מפוצל בהחלט שקט, אבל שומעים חלש את זרימת האויר דרכו, ויש להפעילו במהירות פן נמוכהת וזה עובד טוב. אם יש לך שם מיני מרכזי זה יהיה אפילו עותר שקט אם המעבה והמדחס רחוקים מהחדר האזנה.
דלת אקוסטית בכניסה לחדר עם בידוד של לפחות 35 דציבל, לשיריונית יש דלת אקוסטית מבודדת 38 דציבל. אני בעזרת נגר עיבתי רלת אכותית ב 5 סמ ומילאתי בחול ים יבש 50 קילו שמבודדת יפה כולל בס.
חלונות עם זכוכית כפולה לבידוד רעש כדי לא לקבל תלונות מהשכנים. עדיין לדעתי הם לא מבודדים מספיק והיה טוב עם היתי מכפיל אותם.
עם אתה אוהב לשמוע בווליום תצא מההנחה שתישמע בדרך כלל דלת סגורה וחלונות סגורים ותיצטרך מדי פעם לאורר את החדר (פתח חלון ודלת לפני שאתה עוזב את החדר והולך לישון.
אם אין בעית WAF לחדר אז טיפול אקוסטי בעזרת מלכודות בס מפזרים וסופגים. חלילית מיבאת מחברת ACOUSTICS הפורטוגלית ציוד אקוסטי מעולה שגם אסטטי אני עשיתי את הטיפול האקוסטי מאביזרים שלהם וני מאוד מרוצה, כנס לאתר של חללית ו של ACOUSTICS יש להם גם מלכודות בס לתדר נמוך טובות לא במלאי, חלילית תיבא לך אם תזמין.
אני שמתי תריסים וונצינים לחלונות, נותן תוצאה טובה.
אני קניתי בשוק הפישפשים ביפו שטיח בערך מטר עשרים על מטר 60 ותליתי על הקיר, נראה יפה ונותן תוצאה טובה.
על החלק הפנימי של הדלת האקוסטית הדבקתי ספוג מלמין בעובי 5 סנטימטר במיבנה פרמידות.
כדי להגיע לתוצאה מושלמת יש לי ROOM CORRECTION בעזרת DEQ2496 שכילתי בעזרת מדידות בתוכנת REW גם בעקום הענות וגם ב DECAY להנחתת גלים עומדים.
לא השתמשתי ביועץ אקוסטיקה אלה ישבתי ולמדתי את ACOUSTICS HANDBOOK בדגש על פרק איך לטפל בחדר האזנה קטן אני מבין פיזיקה ועשיתי הכל לבד.
מקווה שעזרתי לך,
בברכה,
איסי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07/07/21 19:14 
חבר האתר

עלית גג בטיבה היא מתחממת מאוד.
אם יש חלל מעל תיקרת חדר ההאזנה חלל לגג מומלץ לדאוג שם לחלופת אויר בעזרת וונטה שקטה.
לי יש בחדר ההאזנה מזגן אלקטרה מפוצל בהחלט שקט, אבל שומעים חלש את זרימת האויר דרכו, ויש להפעילו במהירות פן נמוכהת וזה עובד טוב. אם יש לך שם מיני מרכזי זה יהיה אפילו עותר שקט אם המעבה והמדחס רחוקים מהחדר האזנה.
דלת אקוסטית בכניסה לחדר עם בידוד של לפחות 35 דציבל, לשיריונית יש דלת אקוסטית מבודדת 38 דציבל. אני בעזרת נגר עיבתי רלת אכותית ב 5 סמ ומילאתי בחול ים יבש 50 קילו שמבודדת יפה כולל בס.
חלונות עם זכוכית כפולה לבידוד רעש כדי לא לקבל תלונות מהשכנים. עדיין לדעתי הם לא מבודדים מספיק והיה טוב עם היתי מכפיל אותם.
עם אתה אוהב לשמוע בווליום תצא מההנחה שתישמע בדרך כלל דלת סגורה וחלונות סגורים ותיצטרך מדי פעם לאורר את החדר (פתח חלון ודלת לפני שאתה עוזב את החדר והולך לישון.
אם אין בעית WAF לחדר אז טיפול אקוסטי בעזרת מלכודות בס מפזרים וסופגים. חלילית מיבאת מחברת ACOUSTICS הפורטוגלית ציוד אקוסטי מעולה שגם אסטטי אני עשיתי את הטיפול האקוסטי מאביזרים שלהם וני מאוד מרוצה, כנס לאתר של חללית ו של ACOUSTICS יש להם גם מלכודות בס לתדר נמוך טובות לא במלאי, חלילית תיבא לך אם תזמין.
אני שמתי תריסים וונצינים לחלונות, נותן תוצאה טובה.
אני קניתי בשוק הפישפשים ביפו שטיח בערך מטר עשרים על מטר 60 ותליתי על הקיר, נראה יפה ונותן תוצאה טובה.
על החלק הפנימי של הדלת האקוסטית הדבקתי ספוג מלמין בעובי 5 סנטימטר במיבנה פרמידות.
כדי להגיע לתוצאה מושלמת יש לי ROOM CORRECTION בעזרת DEQ2496 שכילתי בעזרת מדידות בתוכנת REW גם בעקום הענות וגם ב DECAY להנחתת גלים עומדים.
לא השתמשתי ביועץ אקוסטיקה אלה ישבתי ולמדתי את ACOUSTICS HANDBOOK בדגש על פרק איך לטפל בחדר האזנה קטן אני מבין פיזיקה ועשיתי הכל לבד.
מקווה שעזרתי לך,
בברכה,
איסי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07/07/21 19:28 
חבר האתר

כפי שכתוב ב COUSTICS HANDBOOK חדר האזנה טוב מתחיל בנפח של למעלה מ 1750 רגל מעוקב והמבנה המלבני עדיף על מבנה מרובע. גג משופע עוזר וזה מה שקיים גם בהייכל התרבותץ את הרמקולים תמקם באזור הנמוך במרחק סביר מהקיר.
בברכה,
איסי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07/07/21 20:14 
חבר האתר

עדיף להשאיר את כל החלל אם אפשר , כי השטח השימושי בחדר מושפע מהשיפוע של הגג.
אז אולי על הנייר זה נראה גדול , אבל כשתכניס ספה , שולחן ,סטנד , רמקולים ( יש לך רצפתי אז כדי לא צמוד לתקרה ).

הכי חשוב זה איך הגג יסגר ? גבס? זה מקור לבעיות אם לא שמים יותר חיזוקים מהרגיל (כדי שלא יווברץ) וגם צמר סלעים מעל גם לרעש וגם לחום.

יש הרבה חדרים כאלה ביוטיוב שתוכל לראות .
בהצלחה ותהנה איל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07/07/21 20:21 
חבר האתר

https://www.ecoustics.com/electronics/forum/home-audio/209133.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

פרסם תגובה פרסם נושא חדש עמוד 1 מתוך 1   [ 8 הודעות ]
עבור ל:  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

חפש:

hifimusic
אודות
תנאי שימוש