עכשיו 24/04/25 06:53

פרסם תגובה פרסם נושא חדש עמוד 1 מתוך 1   [ 2 הודעות ]
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הרבה מתכונים של קרפעלעך
הודעהפורסם: 08/11/11 16:53 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
02/10/08 16:54

הודעות: 9699
שלום חברים,

בעקבות התעניינותי נשלחו אלי במייל הרבה מתכונים לקרפעלעך
שלוקטו כנראה מהרשת ומכאן ומשם, מעלה לטובת מי שמתעניין,

בתאבון

============================================================


קרפלעך - מבוסס על רות סירקיס

מכינים מרק עוף צח.
(מבשלים עם ירקות חתוכים גס ומוציאים אותם לאחר הבישול)
לבצק הקרפעלך=כיסונים
2 כוסות קמח
2 חלמונים
חצי כוס מים
חצי כפית מלח.
מערבבים את כל החומרים ולשים כעשר דקות
מניחים מגבת מעל ובינתיים מכינים את המלית.
למלית:
בצל גדול קצוץ מטוגן בשמן
כוס וחצי בשר טחון
כפית מלח
קורט פלפל שחור
1 ביצה
1 כף פירורי לחם
בסיר גדול מרתיחים מים עם אבקת מרק עוף. אם יש מספיק מרק ניתן להפריש חלק ובתוכו להרתיח את הכיסונים.

מרדדים את הבצק ומחלקים ליריעות קטנות שטוחות.
כף מלית בכל יריעה שכזו.
את הקצוות מרטיבים מעט במים ומהדקים כך שלא יפתחו בעת הבישול.
שמים בתוך סיר המים הרותחים (או המרק הרותח) וממתינים עד שיצופו. זה סימן שהם מוכנים.

מגישים צלחת מרק ובתוכה שניים שלושה קרפעלך.
אפשרות אחרת לטגן אותם במעט בשמן משני צידיהם.



קרעפעלעעעעך !

מרכיבים (20 מנות):

• קילו קמח
• 2 ביצים
• כף שטוחה מלח
• 3 כפות שמן קנולה
• חצי ליטר מים

למילוי
• קילו בשר בקר, חתוך לקוביות
• קילו בצל קצוץ
• שני עלי דפנה
• 3 יחידות פלפל אנגלי
• מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מכינים את המילוי: מטגנים את הבשר ("סוגרים" אותו), מוסיפים את הבצל, עלי הדפנה והתבלינים
ומבשלים הכל יחד כשעה וחצי (בלי להוסיף נוזלים(

2. מצננים, מסננים וטוחנים הכל ביחד.

3. לשים את חומרי הבצק ביד עד לקבלת בצק אחיד במשך 6-7 דקות.

4. מרדדים את הבצק לעובי של חצי סנטימטר, ויוצרים עיגולים בקוטר כ-8 ס"מ.

5. לוקחים כפית מהתערובת ומניחים באמצע של כל עיגול. מקפלים לשניים וסוגרים בצורת פרח.

6. מבשלים במים רותחים עם קצת שמן כ-5 דקות, עד שהקרעפלך צפים. מוציאים, מצננים ואוכלים.
ניתן לטגן את הקרעפלך אחרי הבישול, או לחמם אותם בתוך מרק שתי דקות.




קרעפלך / בני סיידא כ- 30 קרפלך קטנים
==================================
לבצק:
2 ביצים
2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן
1/4 כוס מים

למלית:
4 כפות שמן
2 בצלים, קצוצים דק
300 גר' בשר בקר, מבושל וטחון
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
להכנת הבצק: שמים בקערה את כל המרכיבים ולשים לבצק אחיד, דביק מעט. מקמחים משטח עבודה ולשים עליו את הבצק 10 דק' לבצק גמיש. צרים מהבצק כדור, מכסים במגבת ומשהים חצי שעה (אל תוותרו הלישה הארוכה והשהייה. הכרחי לקבלת דקיקים ונימוחים).
להכנת המלית: מחממים במחבת את השמן ומזהיבים את הבצל. מעבירים לקערה ומוסיפים את הבשר המבושל הטחון, מלח ופלפל. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.. מצננים לפני המילוי.
להכנת הכיסונים: מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק. בעזרת כוס מקומחת קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 6 ס"מ. שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית, מברישים את השוליים במעט מים, מקפלים לשניים ומהדקים היטב.
ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקרעפלך ומבשלים 10-12 דקות עד שהם מוכנים. מוציאים מהמים ומגישים עם מרק עוף צח.



קרעפעלעך - אלי לנדאו מאתר מבשלים

הבצק החצי רבוך שבמתכון מאוד נעים לעבודה. ניסיתי עם מלית של בשר צלי קצוץ דק ללא שום תוספת.

במלית פירה עם המון בצל מטוגן. מקפיאה לפני הבישול על מגש וכשקפוא מעבירה לשקית או קופסת פלסטיק מכוסה.


לבצק:
למלית:
2 כוסות קמח
1 כפות מלח
2 חלמונים
1 כף שמן זית 2 כבד עוף - (של עופות המרק)
200 גרם בשר עוף מבושל וקצוץ - (חופן יפה מבשר העופות ששימשו לבישול המרק)
1 בצל - בינוני, קצוץ
3 כפות שמן זית
1 ביצים - טרופה
מלח , פלפל



מכינים את המלית:

במחבת גדולה מחממים שלוש כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את כבדי העוף ומטגנים יחד עם הבצל עד שישחימו. מוציאים את הכבדים ובמקומם מכניסים את הבשר הקצוץ. מערבבים דקה או שתיים ומסירים מהאש. קוצצים דק את כבדי העוף ומוסיפים למחבת. מערבבים. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. כשתוכן המחבת מתקרר, מוסיפים את הביצה ומערבבים.

מכינים בצק רבוך:
מרתיחים כוס מים עם כפית מלח. מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת כוס קמח. מערבבים נמרצות ומעבירים את הבצק (שניראה בינתיים כמו צבר גושים) למשטח. מוסיפים כוס קמח נוספת ומתחילים ללוש נמרצות. תוך לישה, מוסיפים שני חלמונים וכף שמן זית. ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך וגמיש.

מכינים את הקרפלך:
מרדדים את הבצק, קורצים עגולים (הכי פשוט בעזרת כוס רגילה), מניחים במרכז כל עיגול כפית נדיבה של מילוי וסוגרים את העיגול. מתקבל קרפלע בצורת חצי סהר. את הקרפלך האלה מבשלים במרק מדולל בהרבה מים מומלחים קלות. נותנים להם לצוף, ממשיכים בבישול עוד דקה וזהו.








ורניקס – קרפעלעך במילוי מחית תפו"א. הבצק מתאים גם למילוי בשר

ניתן להקפיא לפני בישול- שכבה אחת במגש אח"כ להעביר לשקית. לקמח היטב את המגש לפני.

רכיבים :
1 ק"ג קמח
100 גר' חמאה
2 ביצים טרופות
2 כוסות מים
1/2 1 כפיות מלח

למלית:

3 תפו"א מבושלים עד רכות על קליפתם
3 בצלים גדולים פרוסים לחצאי ירח מטוגנים
5 כפות שמן
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח

אופן ההכנה:
לבצק:
להביא לרתיחה את המים, החמאה והמלח. כאשר החמאה נמסה מנמיכים את האש, מוסיפים כ-1/2 ק"ג קמח ובעזרת כף עץ מערבבים היטב ומצננים כשעה. לאחר מכן להוסיף את הביצים ולערבב שוב בעזרת הכף עד שהביצים נבלעות בבצק. להוסיף בהדרגה את הקמח עד לקבלת בצק גמיש. מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים מעט. לדאוג שהמשטח יהיה מקומח כל הזמן. בעזרת מערוך לרדד את הבצק עד כדי דקות, בעזרת רינג לחרוץ עיגולי בצק.

למלית
לטחון את תפו"א והבצל המטוגן כולל השמן, להוסיף את הפלפל והמלח ולערבב היטב. בעזרת שתי כפות להניח במרכז כל עיגול כפית מלית ולקפל לחצי ירח את הבצק, להדק היטב.
להביא לרתיחה סיר גדול עם מים ולהניח את הורניקיסים בתוך המים. מרגע שהורניקיסים צפים יש לבשל כ-3 דקות, לסנן ולהגיש .


קרעפלך או ורניקס במליות שונות/ פירגה

שמים בקערה: כוס קמח, קורט מלח,50 גרם חמאה מומסת, כוס מים רותחים : מערבבים ומקררים .
כשקר, מוסיפים עוד כוס קמח, לשים לבצק נעים ומרדדים לעלה. קורצים עיגולים בכוס , מניחים מלית במרכז, להרטיב מעט את השוליים במים כדי שיידבק טוב. ממלאים ומהדקים היטב. בסיר מרתיחים מים עם מלח. מכניסים הקרפלעך עד שצפים. מוציאים לקערה עם כף מחוררת. מברישים עם חמאה מומסת.

מליות :

מלית בשר או כבד : בשר או כבד מבושלים (גם שאריות טוב) לטחון/לקצץ + בצל מטוגן, צנובר מטוגן, מלח, פלפל, קינמון, כמון, כורכום או תיבול אחר שאתם אוהבים.

מלית גבינה מחברה של אמא מראש-פנה: חבילה ברינזה, 1/2 חבילה גבינה כנען
ביצה, מלח ופלפל לפי טעם, מגישים עם גבינה צפתית מקורית מגוררת המאירי/קדוש.

מלית פירה תפו"א : 4 תפו"אבינוניים מבושלים בקליפה . מקלפים מועכים מערבבים עם בצל מטוגן, מלח ופלפל שחור. מטגנים עוד בצל קצוץ ומגישים ביחד.

מלית ריבת דובדבנים או פובידל.

הגשה:

לערבב במחבת חמה 4 כפות פירורי לחם + 2 כפות חמאה, לגלגל בעדינות עם הכיסונים המוכנים.
לחמם תנור ל- 175 ולסגור את החימום. לשים הכיסנים בתבנית משומנת ולפזר מעל סוכר+קינמון
להכניס לתנור המחומם כחצי שעה לפני הארוחה.

הקפאה : לפני הבישול. חובה להפריד הקרפעלעך עם נילון כדי שלא יידבקו. לפני ההגשה להרתיח מים ולזרוק את הקרעפלך ה ק פ ו א י ם למים הרותחים. כשהם צפים, הם מוכנים.

_________________
אַל תְּהִי בָז לְכָל אָדָם, וְאַל תְּהִי מַפְלִיג לְכָל דָּבָר, שֶׁאֵין לְךָ אָדָם שֶׁאֵין לוֹ שָׁעָה וְאֵין לְךָ דָבָר שֶׁאֵין לוֹ מָקוֹם


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: הרבה מתכונים של קרפעלעך
הודעהפורסם: 08/11/11 21:53 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
21/09/08 19:45

הודעות: 4751
ריכטר, אני רוצה עם גבינה, כמו שסבתא שלי הייתה עושה.

_________________
folknrock


חזור למעלה
 פרופיל אישי הסטאפ שלי  
 

פרסם תגובה פרסם נושא חדש עמוד 1 מתוך 1   [ 2 הודעות ]
עבור ל:  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  



חפש:

hifimusic
אודות
תנאי שימוש
צור קשר
אוהבים את
hifimusic?
סקירות אודיו
הכל
הגברה
רמקולים
מקורות
אחר
סקירות מוזיקה
הכל
קלאסי
ג'אז
פופ/רוק/אלטרנטיבי
עולם/ישראלי/אחר
קישורים
מותגים על פי שם
מותגים על פי יבואן
מומלצים
הפורום
הרשם
לוח בקרה
הודעות אחרונות