עכשיו 29/04/25 08:22

פרסם תגובה פרסם נושא חדש עמוד 1 מתוך 1   [ 6 הודעות ]
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: שדרוג מגבר סטריאו
הודעהפורסם: 18/05/24 08:40 
חבר האתר

שלום חברים.
שאלה של הדיוט בתחום.
יש לי מגבר ישן, רוקסן קנדי mk1.
נכון להיום לא בא לי להוציא 8K וצפונה כדי להשתדרג.
האם אפשרי וכדאי להחליף רכיבים במגבר כדי לשדרג אותו משמעותית?
או שזה בלתי אפשרי מסיבות כאלה ואחרות ועדיף לקנות מגבר חדש.
מהתחומים שאני מבין בהם יותר עולם הגיטרות לדוגמה, אתה לא חייב להחליף גיטרה כדי לקבל סאונד אחר אפשר להחליף רכיבים משמעותיים והתמורה תהיה גבוהה.
זה קיים גם בתחום הסטריאו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: שדרוג מגבר סטריאו
הודעהפורסם: 18/05/24 09:29 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

קיים (אם כי נראה לי שפחות נפוץ כיום), אבל אם ביטוי המפתח פה הוא "כדי לקבל סאונד אחר" הייתי הולך לכיוון יותר פשוט ופחות "נגעת נסעת".
החל מדברים שלא דורשים בכלל כסף כמו הצבה מחדש של הרמקולים או כיסא ההאזנה, דרך עזרים חיצוניים כגון פלטפורמות, ספייקים, כבלים או שינויים במקור.
הסייג היחיד הוא אם המגבר לא במצב תקין/אופטימאלי ונהרס עם השנים, אז בהחלט שווה לנסות לתקן במקום פלסטרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי הסטאפ שלי  

הודעהפורסם: 18/05/24 11:05 
חבר האתר

בסאונד אחר התכוונתי שידרוג כמובן.
יותר בהירות בצליל, יותר פירוט, שידרוג הפונו סטייג׳
אני מבין שאפשרי לעלות רמה במגבר הקיים בפחות הוצאה. נכון?
אם כן אז למה אני לא רואה הודעות כאלו? כולם מדברים על מכירה קניה אבל (אולי פספסתי) לא על שדרוג הקיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18/05/24 12:19 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

יש לא מעט מודעות מכירה לאחר שידרוג שאוליי מצביעים על מידת שביעות רצון מהשידרוג.
רעיון אחר הוא לבצע החלפה בתוספת כסף אצל מי מהסוחרים/חנויות בתחום וכך תוכל להתנסות בביתך במספר מוצרים.
יתכן שהחלפת רכיב אחר יתן את השינוי המיוחל,
רק ניסוי וטעייה בתוספת אחד המומחים המוזכרים למעלה( בלי לוותר על דעתך וטעמך) יובילו אותך לסיפוק ציפיותך או למחילת ארנב חשוכה ומפותלת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29/05/24 11:31 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

גם בגיטרות, אתה מוגבל יחסית במה שאתה יכול לעשות על מנת "לקבל סאונד אחר". בגדול אתה יכול להחליף את הפיקאפים (או לקרב\להרחיק את הפיקאפים למיתרים).
יש מצב שאולי בגיטרות זולות אתה יכול להחליף חלקים (החומר - לעבור מפלסטיק לעצם וכו..) שבמגע ישיר עם הגוף והמיתר: נאט, פוסטים, גשר (באקוסטיות בעיקר).
כל שאר הדברים ישפיעו יותר על נוחות נגינה ויציבות כיוון מאשר הסאונד עצמו (טיונרים, גשר, בלוק בראס לגשר, אפילו פרטים).
היתרון הוא שכל עוד אתה לא חוצב בעץ עצמו אתה סוג של יכול לצפות פלוס מינוס את התוצאה (כי כנראה תבחר בפיקאפים וגשר שמוכרים לך מכלים אחרים), וגם יכול להשיב את המצב לקדמותו אם התוצאה לא לטעמך.

בסטריאו המציאות די שונה. בגדול אתה יכול לרענן את הקבלים שיש מצב שהתייבשו, נגדים, אולי חיווט פנימי, מחברים ופוטנציומטרים. אבל ככל שאתה משתמש בערכים שנקובים בסכמה המקורים, לא ממש תקבל "סאונד אחר", יותר סביר שתשחזר את הסאונד המקורי של המגבר לפני שהגיל נתן בו אותותיו.
בטח שהשינוי לא אקוובילנטי ל"סאונד אחר" שתקבל בשדרוג גיטרה (משהו למשל כמו אם תחליף סימור דאנקן זברה לפישמן אקטיביים).

יש טכנאים שיודעים לעשות הרבה יותר מזה, אך כאמור, לא תוכל לדעת מראש אם ה"סאונד האחר" יהיה גם 'סאונד לטעמך'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29/05/24 11:40 
חבר האתר

itay כתב:
שלום חברים.
שאלה של הדיוט בתחום.
יש לי מגבר ישן, רוקסן קנדי mk1.
נכון להיום לא בא לי להוציא 8K וצפונה כדי להשתדרג.
האם אפשרי וכדאי להחליף רכיבים במגבר כדי לשדרג אותו משמעותית?
או שזה בלתי אפשרי מסיבות כאלה ואחרות ועדיף לקנות מגבר חדש.
מהתחומים שאני מבין בהם יותר עולם הגיטרות לדוגמה, אתה לא חייב להחליף גיטרה כדי לקבל סאונד אחר אפשר להחליף רכיבים משמעותיים והתמורה תהיה גבוהה.
זה קיים גם בתחום הסטריאו?

זה קיים אך לא מומלץ. משתי סיבות.
את האחת כבר הסבירו, קשה להעריך מה יהיה השינוי. לפעמים רכיב יקר ואיכותי ישמע פחות טוב כי הוא לא היה בתכנון המעגל.
השניה היא שקשה למכור מכשירים משודרגים. אני לא הייתי קונה מגבר שהיה שדה ניסויים לשידרוגים ע"י פלוני.

במקומך הייתי מחפש לשדרג ביד שניה למגבר טוב יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

פרסם תגובה פרסם נושא חדש עמוד 1 מתוך 1   [ 6 הודעות ]
עבור ל:  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

חפש:

hifimusic
אודות
תנאי שימוש
צור קשר
אוהבים את
hifimusic?